online stomerij dekbedden

Over dekbedden stomen

Ieder mens verliest ’s nachts 0,5 tot 1,5 gram huidschilfers en vocht waarmee de huisstofmijt zicht voedt. Deze houden zich graag op in dekbedden, kussens, gordijnen etc. Veel mensen zijn al allergisch voor deze huisstofmijt. Na het professioneel laten reinigen is deze huisstofmijt verwijderd.

Het advies is regelmatig (minimaal 1 keer per jaar) uw dekbed te laten reinigen.

Er bestaat een enorme variëteit in dekbedden. De meest voorkomende dekbedden zijn wollen dekbedden, donzen dekbedden en synthetisch gevulde dekbedden. Iedere vulling heeft weer zijn eigen manier van onderhoud nodig. Waar het om gaat is dat uw dekbed ook na de reiniging zijn veerkracht en optimale warmte isolatie blijft behouden. Zodat u weer kunt slapen onder een warm, schoon en fris dekbed.

Wollen dekbedden kunnen over het algemeen beter chemisch gereinigd (gestoomd) worden; Donzen dekbedden kunnen weer beter natgewassen worden in verband met bescherming van de donsvulling. Toch is het verstandig om ook dit natreinigen professioneel te laten doen om beschadiging van de dons te voorkomen. Ook een synthetisch gevuld dekbed kan beter in een ruime machine speciaal gewassen worden om de vulling te beschermen.

Reinigen van donzen slaapzakken

Hoewel op het label staat dat een donzen slaapzak gewassen kan worden raden wij het toch af om de slaapzak zelf te wassen. Vaak is de huishoudwasmachine beperkt wat betreft de inhoud. Ook zult u met speciale zeep de dons moeten wassen. Daarnaast is het drogen een groot probleem. Veel drogers kunnen dit niet aan; En ook het advies met de tennisballen in de droger lost het probleem niet op. Het resultaat is dat de vulling te lang nat blijft en volledig in elkaar gaat klitten (en gaat stinken!). Alleen de professionele reiniger kan dit nog herstellen.

Binnen 4 werkdagen ontvangt u uw dekbedden weer schoon thuis.

Meer informatie?

Heeft u een vragen over vlekken, de behandelingsmethoden of de verwerking van uw bestelling? Wij hebben een overzicht gemaakt met veelgestelde vragen en antwoorden. Kijk bij de tips en adviezen over tips wat u moet doen met vlekken op uw dekbed. Neem contact met ons op als uw vraag er niet bijstaat.